Sapte sustinatori ai gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) au fost arestati de Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei in Daghestan, republica autonoma din Caucazul rus, fiind acuzati ca se pregateau sa comita atentate in regiunea Moscovei, informeaza AFP, citata de Agerpres.

"FSB a pus capat activitatilor unui grup clandestin de sustinatori ai SI, care pregateau o serie de atentate in regiunea Moscovei", au anuntat serviciile de securitate ruse joi, intr-un comunicat. "Sapte persoane au fost arestate", precizeaza comunicatul, adaugand ca "acestea pregateau acte teroriste la ordinul direct al unui emisar al SI in Siria".

O mare cantitate de arme de foc si de munitii au fost confiscate la domiciliul acestor persoane, potrivit aceleiasi surse.

Rusia intervine militar in Siria din septembrie 2015 in sprijinul regimului lui Bashar al-Assad. Serviciile de securitate ruse au raportat anterior ca au dejucat o serie de atentate programate sa aiba loc la Moscova si Sankt-Petersburg si au arestat circa 20 de presupusi jihadisti ai SI, in timpul mai multor operatiuni intreprinse in noiembrie si decembrie.

Presedintele Vladimir Putin a anuntat joi o "reducere" a contingentului militar rus in Siria, subliniind totodata ca dezangajarea Rusiei in Siria nu este una totala si ca tara sa va continua lupta impotriva terorismului international.