Trei soldati armeni au fost ucisi joi in confruntari cu fortele azere la frontiera dintre cele doua tari, care isi disputa regiunea Nagorno-Karabah, a anuntat armata armeana, informeaza AFP, citata de Agerpres.

"Joi dimineata, foarte devreme, fortele armate azere au intreprins o intruziune pe teritoriul armean", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului armean al Apararii, Artstrun Hovhannisian.

"Trei soldati armeni au fost ucisi" intr-un schimb de focuri langa satul armean Tchinari, a precizat el, afirmand ca in prezent "continua confruntarile, cele doua parti facand uz de lansatoare de grenade si implicand lunetisti."

La randul sau, Azerbaidjanul a acuzat Armenia ca s trimis un "grup de sabotori" pe teritoriul sau. Grupul "a cazut intr-o ambuscada in timp ce incerca sa treaca frontiera", a dat asigurari Ministerul Apararii al Azerbaidjanului intr-un comunicat. "Dusmanul a suferit mari pierderi si a fost fortat sa se retraga", continua comunicatul, adaugand ca un soldat azer a fost dat disparut.

Cel putin 110 persoane, civili si militari din ambele tabere, au fost ucise de la inceputul lui aprilie in confruntari in Nagorno-Karabah, regiune populata majoritar de armeni, care si-a proclamat independenta, dar care este in continuare recunoscuta pe plan international ca facand parte din Azerbaidjan.

Un armistitiu a fost semnat la Moscova intre beligeranti, insa lupte sporadice continua sa aiba loc de-a lungul liniei de demarcare. Acestea sunt cele mai grave violente de la un prim armistitiu incheiat in 1994, dupa un razboi care a facut in jur de 30.000 de morti si a obligat la exod mii de oameni, in principal azeri.

Pana in prezent nu exista niciun tratat de pace intre Armenia si Azerbaidjan cu privire la Nagorno-Karabah.