Presedintele american ales, Donald Trump, l-a numit marti pe seful echipei sale de consilieri juridici in functia de "reprezentant special pentru negocierile internationale", un post nou in cadrul administratiei americane, relateaza Agerpres citand AFP.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Intr-un comunicat al echipei de tranzitie, Donald Trump a afirmat ca Jason Greenblatt, care a lucrat in calitate de avocat in cadrul societatii sale, "Trump Organisation", timp de doua decenii, il va asista "in negocierile internationale de orice fel si pentru acordurile comerciale in intreaga lume".

"Jason este unul din consilierii mei cei mai apropiati si in care am cea mai mare incredere. El are un trecut important ca negociator, a desfasurat tranzactii complicate in numele meu si dispune de experienta de a sti sa apropie partile si a cladi un consens in dosare dificile si sensibile", a dat asigurari Donald Trump.

Jason Greenblatt, avocat in dreptul imobiliar in varsta de vreo 50 de ani, a fost, de asemenea, consilier al candidatului republican la Casa Alba in timpul campaniei privind relatiile dintre Israel si Statele Unite.

Pe probleme comerciale, presedintele ales va fi asistat de miliardarul Wilbur Ross, 79 de ani, pe care l-a desemnat secretar la Comert. Donald Trump inca nu si-a numit reprezentantul pentru comert exterior (USTR).

Potrivit canalului de televiziune CNN, Jason Greenblatt se va concentra asupra conflictului israeliano-palestinian, relatiilor dintre Statele Unite si Cuba si acordurilor comerciale dintre cele doua tari.