Coalitia internationala coordonata de Statele Unite ofera sustinere organizatiei teroriste Stat Islamic si grupurilor separatiste kurde, acuza presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, citat de presa turca.

Coalitia internationala condusa de SUA "ne acuza pe noi ca oferim sustinere organizatiei teroriste Daesh" (Stat Islamic), a afirmat Recep Tayyip Erdogan. "Dar, acum, ei ofera sustinere grupurilor teroriste, inclusiv organizatiei Daesh (Stat Islamic - n.red.), si militiilor kurde YPG si PYD. Este foarte clar. Avem dovezi care s-au confirmat, cu imagini si inregistrari video", a declarat Recep Erdogan, citat de publicatia Daily Sabah.

Reteaua terorista Stat Islamic ocupa regiuni din Irak, Siria, nordul Libiei, nordul Egiptului si sud-estul Afganistanului, unde a proclamat un "califat". O coalitie condusa de Statele Unite efectueaza raiduri aeriene antiteroriste in Siria si in Irak. Din coalitie fac parte state precum Australia, Olanda, Canada, Franta, Iordania, Arabia Saudita, Turcia si Marea Britanie, potrivitMediafax.

Relatiile dintre Ankara si Washington s-au inrautatit dupa tentativa de lovitura de stat militara care a avut loc in Turcia in iulie. Administratia Recep Tayyip Erdogan a atribuit complotul clericului musulman disident Fethullah Gulen, un fost aliat cazut in dizgratie si aflat in Statele Unite.