Autoritatile aviatice ruse au blocat la sol intreaga flota de avioane Suhoi Superjet 100, cea mai noua aeronava civila, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty citat de news.ro.

Rosaviatsia, autoritatea de reglementare in domeniu, a luat aceasta decizie dupa depistarea unor probleme la partea metalica a cozii noului avion Suhoi. Aceasta este o problema care apare de obicei la avioane vechi.

Suhoi a anuntat intr-un comunicat ca inspecteaza intreaga flota, "pentru a sustine navigabilitatea avioanelor civile Suhoi".

Acest defect "la un element al unei portiuni a cozii" nu poate sa provoace un accident, insa "companiile aeriene trebuie sa verifice acest model", afirma constructorul.

In urma acestei hotarari, compania nationala aeriana rusa Aeroflot a blocat la sol, sambata, in Ajunul Craciunului, 21 de avioane de tip Suhoi Superjet 100 care urmau sa efectueze zboruri pe rute rusesti de sarbatori.

Aceasta blocare la sol este ultima dintr-o serie de probleme care au afectat Suhoi, care a intampinat dificultati in introducerea noului avion civil de pasageri.

Avionul este produs in cadrul unui parteneriat cu furnizori aeronautici europeni precum compania franceza Thales si constructorul francez de motoare Safran.