Turcia a desfasurat duminica trupe suplimentare, artilerie si blindate, la frontiera cu Siria, unde Ankara incearca sa preia controlul asupra unui fief al organizatiei jihadiste Statul Islamic, relateaza AFP.

Mai multe tancuri, vehicule militare de transport si cel putin 10 piese de artilerie au fost desfasurate intre Oguzegli si Karkamis, in sudul tarii, la frontiera siriana, a anuntat agentai de presa proguvernamentala Anadolu.

Noile manevre vin dupa ce trupele Turciei au inregistrat pierderi importante in confruntarea cu jihadistii la Al-Bab, un fief al Statului Islamic pe care rebelii sirieni, sprijiniti de armata de la Ankara, cu pretul unor pierderi grele.

Saisprezece soldati turci au fost ucisi miercuri, cea mai sangeroasa zi pentru Turcia de la inceputul ofensivei impotriva gruparii Statul Islamic si militiilor kurde, in august 2016.

La randul sau, armata turca a anuntat ca a ucis "12 teroristi ai gruparii Stat Islamic" in acest sector, blantul insa nu a putut fi verificat dintr-o sursa independenta.

Pesedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sambata ca: "Al-Bab, este aproape de final". El a repetat ca trupele turce se indreapta catre orasul Minbej, din est, unde se afla militiile kurde sustinute de Washington impotriva Statului Islamic.

Orasul Krkamis, unde au fost trimise duminica o parte din trupele turce, este situat la 40 de km nord de Minbej.