Un avion militar rus care transporta 92 de persoane, inclusiv membri ai Corului Armatei Rosii care mergeau sa sarbatoreasca Anul Nou cu trupele din Siria, s-a prabusit duminica dimineata in Marea Neagra la scurt timp dupa decolare, a anuntat Ministerul rus al Apararii, potrivit AFP. Armata rusa anunta ca "nu exista semne ca ar fi supravietuitori". Corpurile victimelor au inceput sa fie recuperate din apa. Guvernul de la Moscova a anunta duminica seara ca Rusia are in vedere toate ipotezele posibile, inclusiv cea terorista, in prabusirea avionului Tu-154. Kremlinul a decretat ziua de luni drept zi de doliu national.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vezi mai jos cele mai importante moment ale zilei

----------

20:20 Guvernul de la Moscova: Rusia are in vedere toate ipotezele posibile, inclusiv cea terorista, in prabusirea avionului Tu-154

Anuntul vine dupa ce seful Comisie pentru Aparare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus a exclus aceasta variata. (vezi aici detalii)

15:16 Pana la aceasta ora, au fost recuperate cadravrele a 10 dintre victime.

Resturi are aeronavei au fost descoperite la 1,5 kilometri de coasta, la 70 de metri adancime, a precizat purtatorul de cuvant al armatei ruse russe, Igor Konachenkov, potrivit AFP.

Peste 3.000 de persoane, 27 de nave de lupta, 37 de scafandri, precum si 4 elicoptere si drone au fost trimise la fata locului pentru a lua parte la interventie, a spus Konachenkov. El a precizat ca alti cirac 100 de scafandri urmeaza sa ajunga la fata locului in scurt timp.

10 cadavre au fost recuperate pana la aceasta ora.

14:03Autoritatile ruse exclud varianta unui atac terorist in cazul prabusirea avionului rus in Marea Neagra

13:40 Zi de doliu national, luni, in Rusia (AFP)

13:05 Vladimir Putin ordona guvernului sa intreprinda o ancheta privind prabusirea avionului militar in Marea Neagra (vezi aici detalii)

Ministerul Apararii a publicat lista pasagerilor.

Intre acestia se afla 64 de membri ai Ansamblului Aleksandrov, inclusiv conducatorul acestuia Valeri Halilov.

Ansamblul Aleksandrov este corul corul oficial al fortelor armate ruse. El include o formatie de instrumentisi si o companie de dans.

12:39 Potrivit AFP, au fost recuperate 4 cadavre.

11:55Armata rusa anunta ca "nu exista semne ca ar fi supravietuitori"

"Zona catastrofei Tu-154 a fost stabilita. Nu s-au gasit semne ca ar exista supravietuitori", a declarat purtatorul de cuvanr al armatei ruse, Igor Konanchenkov.

Avionul, care a decolat la ora locala 5:40 (2:40 GMT) din Adler, oras situat la sud de statiunea balneara Sochi, de la Marea Neagra, efectua un zbor regulat cu destinatia baza aeriana rusa Hmeimim, in apropiere de Lattaqia, in nord-vestul Siriei, potrivit ministerului citat de agentiile locale de presa.

Echipele de salvare au recuperat primele cadavre la cinci kilometri de litoralul din Soci, a precizat purtatorul de cuvant al ministerului, Igor Konashenkov.

Avionul, un Tupolev Tu-154, transporta 84 de persoane si 8 membri ai echipajului, a precizat ministerului, precizand ca in zona au fost trimise echipaje de salvare pentru a se incerca recuperarea resturilor avionului.

"Resturi ale avionului Tu-154, al Ministerului rus al Apararii, au fost gasite la o distanta de 1,5 kilometri de litoralul orasului Soci, la o adancime de 50-70 metri", a precizat ministerul.

Aparatul transporta militari rusi si membri ai Ansamblului Alexandrov, unul dintre corurile Armatei Rosii, care se deplasa in Siria pentru a participa la sarbatorile de Anul Nou la baza aeriana Hmeimim.

Printre pasageri se aflau si noua jurnalisti, a mai spus ministerul rus. Posturile publice de televiziune Pervy Kanal, NTV si Zvezda au precizat ca aveau cate trei angajati fiecare la bordul avionului

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat agentiilor ruse de presa ca presedintele Vladimir Putin a fost informat in legatura cu situatia avionului prabusit si ca este la curent cu evolutia operatiunilor de cautare.

"Este prea devreme pentru a spune ceva. Presedintele se asteapta ca situatia sa devina mai clara", a declarat Peskov, citat de agentiile de presa ruse, adaugand ca presedintele Putin se afla in contact permanent cu ministrul apararii Serghei Soigu.

Tupolev-154 este un avion sovietic cu trei motoare.