Departamentul de Stat i-a avertizat vineri pe cetatenii americani ce calatoresc in Egipt ca risca sa devina victime ale gruparilor teroriste si a amintit numeroasele atacuri cu bomba care au avut loc luna aceasta, transmite Reuters.

Desi prezenta fortelor de securitate este consistenta in zonele turistice importante, "teroristii pot ataca oriunde pe teritoriul tarii", indica sursa citata, potrivit Agerpres. Washingtonul recomanda evitarea calatoriilor in zona de vest a desertului si in Peninsula Sinai.

Un avertisment similar ii pune pe americani in garda in ce priveste Iordania. Cei care intentioneaza sa calatoreasca in acest stat risca sa fie atacati de grupuri teroriste aflate in spatele recentelor atentate din aceasta tara. Cel putin 12 persoane, inclusiv un turist canadian, au fost ucise saptamana aceasta in doua atentate comise de islamisti in orasul Karak din sudul Iordaniei.

"Departamentul de Stat le reaminteste cetatenilor americani ca organizatiile teroriste si extremiste si-au exprimat intentia de a comite atacuri vizandu-i pe americani si pe ceilalti occidentali din Iordania", se arata in avertismentul de calatorie.