Un pachet suspect observat in fata centrului Cultural Turc, pe rue Josaphat 72, in comuna Schaerbeek, era de fapt un dispozitiv exploziv, declara un purtator de cuvant al Parchetului din Bruxelles, Denis Goeman, potrivit agentiei de presa Belga, citata de site-ul La Derniere Heure, care precizeaza ca dispozitivul a fost "neutralizat".

Dispozitivul, care consta intr-o butelie de gaz si un dispozitiv incendiar, scrie DHnet.be citand surse neidentificate, a fost gasit in fata cladirii intr-o punga de platic, potrivit News.ro.

Un perimetru a fost delimitat, iar dispozitivul a fost neutralizat de genisti.

Laboratorul politiei federale a venit la fata locului, iar o ancheta este in curs.

Nicio arestare nu a fost operata, adauga publicatia.

"Atunci cand a sosit politia, a gasit efectiv pachetul suspect si a blocat imediat drumul, intre rue de l'Olivier si rue Philomene. O sala comunala de pe rue Josaphat a fost deschisa pentru a primi persoanele care nu se mai puteau intoarce acasa. Acesti locuitori din cartier au primit cafea", a anuntat cabinetul primarului (bourgmestre) Bernard Clerfayt (DeFi).

Situatia a revenit la normal intre timp.

"Parchetul trebuie acum sa examineze in detaliu pentru ca sa stabileasca daca ar fi putut sa explodeze sau daca (pachetul) a fost plasat doar pentru a provoca panica", a declarat un purtator de cuvant al parchetului.

Perimetrul de securitate a fost in mare parte ridicat.

Politia locala din Bruxelles-Nord (Schaerbeek/Evere/Saint-Josse-ten-Node) a fost alertata catre ora locala 13.00 (14.00, ora Romaniei) in legatura cu prezenta unui pachet si a instituit imediat un perimetru de securitate.

Serviciul pentru ridicarea si distrugerea dispozitivelor explozive (SEDEE) din cadrul armatei a venit la fata locului pentru a examina pachetul si a constatat ca in el se aflau butelii de gaz.

"Pachetul a fost neutralizat si a fost luat de SEDEE in vederea unei analize aprofundate", a precizat purtatorul de cuvant al parchetului..

"Analiza (...) poate dura cateva zile. Intre timp, o ancheta a fost deschisa vizand persoana sau persoanele care l-au lasat. In prezent niciun suspect nu a fost identificat", adauga el.

Perimetrul de securitate a fost redus la locul in care a fost gasit pachetul. Laboratorul politiei federale efectua cercetari.

"Un cort va ramane pe trotuar, cu scopul de a permite laboratorului sa-si continue cercetarile", a anuntat cabinetul primarului.