Politia australiana a anuntat ca a dejucat un complot terorist pentru atacarea unor locatii importante din Melbourne, printre care Catedrala Sfantul Paul, statia Flinders Street si Piata Federation, cu explozibili si alte arme, posibil chiar in ziua de Craciun, noteazaThe Guardian.

Seful politiei din Victoria, Graham Ashton, a spus jurnalistilor vineri dimineata ca au fost puse in aplicare cinci mandate de perchezitie joi noapte. Au fost retinute sapte persoane, cinci dintre ele ramanand in custodia politiei, a spus el.

“Atacul despre care spunem ca era planuit urma sa implice o explozie, folosirea de explozibili si am adunat dovezi in acest sens. De asemenea exista dovezi privind posibilitatea intentiei de a folosi alte arme. Acestea includ cutite si/sau o arma de foc”, a declarat Ashton.

Patru dintre cei cinci arestati sunt persoane nascute in Australia, iar altul in Egipt.

Politia considera ca barbatii sunt auto-radicalizati, “inspirati de Isis si de propaganda Isis”.

Comisarul politiei federale australiene, Andrew Colvin, a spus ca, in comparatie cu alte amenintari de atac din ultimii ani, acest complot “ma ingrijoreaza mai mult decat orice altceva cu care m-am confruntat”.