Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a acuzat joi armata Marii Britanii ca actioneaza precum cea a lui Hitler in timpul exercitiilor sale militare in cadrul carora dusmanul simuleaza ca poarta, potrivit acestuia, uniforma rusa, scrie AFP.

Serghei SoiguFoto: AGERPRES

"Fortele armate britanice au inceput sa foloseasca tancuri ruse si uniforme militare ruse pentru a simula prezenta inamica", a declarat Soigu, citand agentia publica Ria Novosti, in tipul unei reuniuni a unor inalti oficiali militari, in prezenta presedintelui Vladimir Putin.

"Aceasta metoda de pregatire a fortelor armate a fost utilizata ultima oara de Germania fascista", in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, a adaugat Soigu.

De asemenea, ministrul a denuntat "intensitatea" exercitiilor militare ale NATO, care s-au dublat, spune el, in ultima perioada: "Cea mai mare parte (din aceste exercitii - n.red.) are un caracter antirus".

Potrivit ministrului, activitatile de informatii navale si aeriene ale fortelor NATO, in apropierea frontierelor ruse, s-au inmultit si ele, in mod dramatic.

"NATO a calificat Rusia ca fiind principala amenintare si continua sa isi consolideze potentialul militar in apropiere de frontierele noastre", a subliniat Soigu.