China a depasit Statele Unite si a devenit tara cu cele mai multe ecrane cinematografice din lume, potrivit unui raport intocmit de divizia pentru film din cadrul Administratiei de Stat din China pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziune (SARFT), informeaza The Hollywood Reporter, citat de News.ro.

Pana la data de 20 decembrie, in China continentala existau 40.917 de ecrane cinematografice, potrivit publicatiei Global Times, care citeaza acelasi raport. Acelasi cotidian chinez, citand un raport intocmit in luna mai de National Association of Theatre Owners, afirma ca in Statele Unite exista 40.759 de ecrane cinematografice.

In medie, 26 de ecrane cinematografice au fost date in folosinta in fiecare zi in China pe parcursul anului 2016. SARFT precizeaza si faptul ca 85% din totalul noilor ecrane cinematografice din China sunt echipate pentru a permite proiectii in 3D.

Desi amplasarea de ecrane cinematografice a continuat sa creasca intr-un ritm neabatut in China in acest an, cresterea box office-ului chinez nu a urmat aceeasi tendinta.

Ent Group, o companie din Beijing specializata in monitorizarea box office-ului intern, a preconizat ca rata de crestere a incasarilor cinematografice din China va incetini in 2016 la 4,5%, spre deosebire de anul trecut, cand a fost inregistrat un procent uluitor - 48%.