Politia germana cauta un tunisian al carui act de identitate a fost gasit in camionul care a intrat in multimea adunata intr-un targ de Craciun luni seara, la Berlin, scriu doua ziare germane, miercuri, potivit AFP.

Atentat la Targul de Craciun din BerlinFoto: Captura Youtube.com

Cotidianele Bild si Allgemeine Zeitung Mainz, barbatul este cunoscut sub trei identitati si trei varste diferite. Der Spiegel scrie ca este originar din Tataouine, in sudul Tunisiei.

Anchetatorii au gasit acest act de identitate sub scaunul soferului din cabina camionului car a intrat in casutele de lemn din targul de Craciun, ucigand 12 persoane. Atentatul a fost revendicat de jihadistii din gruparea Stat Islamic.

Acest barbat este cunoscut de politie pentru incidente in urma carora a fost acuzat de lovirea unei persoane, dar a disparut inainte sa fie judecat. Este considerat periculos deoarece are legaturi cu o "mare retea islamista", potrivit Bild.

Atacatorul a reusit sa fuga. Un pakistanez, arestat la putin timp dupa atentat, a fost eliberat marti seara.

Actul de identitate gasit in camion este un document remis unui migrant a carui cerere de azil a fost respinsa fara ca acesta sa fie insa expulzat.

A fost emis de autoritatile locale din Kleve, o localitate din Renania de Nord Westfalia situata la granita cu Olanda.

Tunisia este unul dintre cei mai mari furnizori de combatanti externi pentru miscarile jihadiste. Circa 5.500 de tunisieni au plecat sa lupte in Siria, Irak sau Libia.

Tot un cetatean tunisian a intrat cu un camion in multimea adunata la Nisa in data de 14 iulie, in Franta, ucigand 86 de oameni. Si acel atentat a fost revendicat de Stat Islamic.