Autoritatile germane l-au eliberat pe pakistanezul retinut sub suspiciunea ca ar fi condus camionul care a intrat luni seara in multimea adunata la Targul de Craciun din Berlin, informeaza BBC. Procuratura generala a declarat ca nu exista dovezi suficiente impotriva lui astfel incat sa fie justitificata retinerea.

"Pana acum investigatia nu a dezvaluit vreo suspiciune urgenta la adresa acuzatului", a anuntat procuratura intr-un comunicat de presa, citata de Reuters.

Potrivit procuraturii generale, suspectul a dat declaratii pe larg in timpul audierilor insa a negat acuzatiile ce i se aduc.

Procuratura a adaugat ca a fost imposibil sa gaseasca soferul camionului folosindu-se de declaratiile martorilor la atac si ca investigatia nu a reusit pana acum sa dovedeasca ca suspectul ar fi condus camionul in momentul atacului.

Ministrul german de Interne Thomas de Maiziere a declarat marti ca atacatorul ramane, probabil, in libertate si ca suspoectul retinut a fost eliberat din cauza lipsei de dovezi.

"De aceea este adevarat ca nu putem exclude posibilitatea ca atacatorul sa fie, in continuare, in libertate", a declarat de Maiziere pentru ZDF.

Ministrul a precizat ca politia urmareste, inca d ela inceput, mai multe piste.