Un cuplu nord-american aflat in mainile talibanilor a aparut intr-o inregistrare video difuzata de insurgentii afgani in care sunt prezentati pentru prima oara cei doi copii nascuti in captivitate, scrie AFP.

Joshua Boyle si Caitlan ColemanFoto: Captura YouTube

Canadianul Joshua Boyle si sotia sa americana Caitlan Coleman au avut doi copii, dupa ce au fost rapiti in 2012 in Afganistan, unde ajunsesera cu rucsacul in spate in cadrul unei calatorii incepute in Rusia.

In inregistrea de patru minute difuzata online de gruparea specializata in supravegherea site-urilor extremiste SITE, cei doi apar impreuna cu copiii, asezati pe genunchii lor.

"Asteptam din 2012 ca cineva sa ne inteleaga problemele", spune Caitlan Coleman, unde le cere lui Barack Obama si Donald Trump sa vina in ajutorul familiei sale.

Nu este clar daca femeia, care spune ca filmarea a fost inregistrata in 3 decembrie, citeste un text impus sau nu.

Ultima inregistrare cu cuplul data din august, fara cei doi copii, insa, cand cereau guvernelor lor sa faca presiuni asupra Kabulului pentru ca guvernul sa inceteze executarea insurgentilor aflati in inchisori.

La inceputul lui mai, Kabulul a spanzurat sase detinuti care aveau legaturi cu talibanii, semnaland o inasprire a liniei fata de insurectie.

Nici guvernul afgan nici departamentul american de Stat nu au reactionat deocamdata.

Parintii lui Caitlan Coleman cerusera talibanilor, la jumatatea anului 2016, intr-un mesaj video, sa elibereze familia fiicei sale. Acestia primisera in noiembrie 2015 o scrisoare de la fiica lor, autentificata de un expert, in care erau anuntati ca nascuse in captivitate doi baieti.