Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a denuntat luni "teroristii islamisti" care agreseaza "continuu crestinii", dupa atacul cu un camion contra unui targ de Craciun la Berlin care a facut cel putin 9 morti, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Civili nevinovati au fost ucisi pe strazi in timp ce se pregateau sa serbeze Craciunul. Statul Islamic si alti teroristi islamisti ataca in mod continuu crestinii in sanul comunitatilor lor si lacasuri de cult", a afirmat viitorul presedinte, explicand ca aceasta strategie face "parte din jihadul lor mondial".

"Acesti teroristi, la fel ca si retelele lor regionale si mondiale, trebuie sa fie eradicate de pe fata Pamantului, o misiune pe care urmeaza sa o ducem la bun sfarsit impreuna cu toti partenerii nostri iubitori de libertate", a adaugat Trump, in comunicatul sau, calificand faptele petrecute in capitala Germaniei drept un "atentat terorist terifiant".

Cel putin noua persoane au fost ucise luni seara si circa 50 ranite dupa ce un vehicul greu a intrat intr-un targ de Craciun la Berlin, potrivit unui bilant provizoriu al autoritatilor germane, care se gandesc de asemenea la pista probabila a unui atentat.