Un avion IL-18 apartinand ministerului apararii din Rusia s-a prabusit in Yacutia, Siberia, afirma BBC si Reuters, citand presa locala.

UPDATE 09.07 Potrivit ultimelor informatii oficiale, 32 de persoane au fost duse cu la spital, 16 dintre ele fiind in stare grava. Un inalt oficial local a spus ca ca avionul a fost fortat sa aterizeze fortat din cauza vanturilor puternice.

Ministerul apararii de la Moscova afirmase anterior ca 23 de persoane de la bord au fost duse la spital, 16 dintre ele fiind in stare grava.

Toti pasagerii si membrii echipajului sunt in viata. La bord erau 39 de persoane, transmite si Sputnik News.

“Potrivit informatiilor preliminare, avionul s-a rupt in trei bucati, dar prabusirea nu a fost urmata de un incendiu”, a afirmat o sursa din cadrul fortelor de ordine.

Dupa ce locul prabusirii a fost localizat, trei elicoptere Mi-8 ale ministerului rus pentru urgente au fost trimise acolo. Potrivit primelor informatii, avionul apartinea Fortelor Aerospatiale Ruse si transporta militari.

“Avionul a efectuat o aterizare de urgenta la ora 4.45 la 30 kilomettri de Tiksi. Aeronava efectua un zbor de la baza aeriana Kansk”, afirma ministerul apararii.

Potrivit sursei citate, cei 23 de raniti au fost dusi la centrele sanitare din Tiksi.

Aceasta este o localitate cu circa 5.000 de locuitori, centrul administrativ al Districtului Bulunsky din Republica Sakha (Yacutia). Orasul de coasta gazduieste o baza militara aeriana realizata in epoca sovietica ce a fost renovata in ultimii ani ca parte a planului lui Vladimir Putin de remilitarizare a zonei Arctice.