Patruzeci si doi de imigranti au fost spitalizati dupa ce politia croata i-a gasit intr-o duba in care erau inghesuite 67 de persoane, inclusiv copii, la bordul careia traversau tara, au anuntat duminica autoritatile, informeaza News.ro citand The Associated Press.

Acesti pasageri erau intoxicati cu monoxid de carbon, iar unii erau inconstienti, potrivit unor medici. Ei au primit ingrijiri la spital, in zona, si se aflau in afara oricarui pericol, a anuntat ministrul croat al Sanatatii.

"Este o afectiune grava si este bine ca au fost gasiti", a declarat pentru agentia Hina ministrul Milan Kujundzic. "Cei mai multi vor fi externati, insa trei sau patru vor ramane internati sub observatie", a adaugat el.

Kujundzic a precizat ca doi copii, in varsta de zece si 12 ani, se aflau printre migrantii gasiti in duba. Migrantii au suferit de frig si foame, iar unii au spus ca nu au mai mancat de cinci zile, a declarat el.

Politia a anuntat ca a oprit duba, cu numere de inamtriculare britanice, sambata seara, in apropiere de Novska, langa frontiera cu Bosnia.

Unii dintre migranti au fost inghesuiti in portbagajul dubei, au precizat fortele de ordine.

Doi cetateni bulgari erau cercetati penal pentru trafic de migranti, a anuntat politia intr-un comunicat. Duba se indrepta catre vest, spre Zagreb, iar de acolo catre vestul Europei.

Mii de migranti sunt blocati in Serbia vecina si cauta modalitati prin care sa ajunga in state membre UE ca Ungaria sau Croatia. Multi apeleaza la traficanti pentru a-i trece frontiera ilegal.

Statele membre UE au incercat sa opreasca un aflux de migranti, dupa ce peste un milion de persoane au ajuns in Euroa in 2015.