Un baiat de 12 ani este suspectat ca a incercat, la sfarsitul lui noiembrie, sa detoneze un dispozitiv cu cuie la Ludwigshafen, in vestul Germaniei, afirma autoritatile, in conditiile in care presa germana evoca o pista islamista, scrie AFP.

Potrivit anchetatorilor, un baiat "radicalizat" ar fi putut fi "incitat" sau "comandant de la distanta" de catre un membru al organizatiei Stat Islamic sa comita un atentat, dupa ce a incercat in aceasta vara sa se alature SI in Siria, scrie revista Focus, care citeaza o sursa judiciara.

Parchetul general din Frankenthal a confirmat implicarea unui tanar germano-irakian de 12 ani, nascut in Germania.

"Pot confirma ca am deschis o ancheta dupa descoperirea unei bombe cu cuie la Ludwigshafen", a declarat o purtatoare de cuvant al parchetului federal, Stefan Biehl, fara a oferi alte detalii.

Potrivit parchetului din Frankenthal, in doua randuri - 26 noiembrie si 5 decembrie - copilul a esuat in incercarea de a activa dispozitivul artizanal, intai intr-un targ de Craciun si apoi in piata primariei.

Potrivit saptamanalului Focus, un trecator a gasit in 5 decembrie, intr-un tufis din apropierea primariei, un rucsac in care se afla un borcan plin cu pulbere, cu un fitil si plin de cuie.

"A fost prelevat un esantion si s-a dovedit ca era inflamabil", a precizat procurorul general din Frankenthal, Hubert Strober.

Potrivit acestuia, termenul "bomba este exagerat" dar anchetatorii nu stiu inca modul in care s-ar fi comportat amestecul in recipientul de sticla.

Copilul, prea tanar pentru a fi urmarit penal, a fost incredintat serviciilor sociale.