Facebook a anuntat ca stirile care transmit informatii false vor fi marcate cu etichete de avertizare pentru utilizatori, informeaza CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sub titlu va exista o eticheta de culoare rosie, ce va contine textul "disputat de o parte terta de fact-checking". Insa, cei de la Facebook au spus ca nu se va face in sine aceasta verificare, numita fact-checking.

"Nu vrem sa fim arbitrii adevarului, dar, in schimb, ne vom baza pe comunitate si pe partile terte de incredere", a mentionat Mark Zuckerberg.

Partile terte vor fi reprezentate de organizatii de fact-checking, ale caror principii au fost redactate de organizatia de jurnalisti Poynter.

"Vom utiliza plangerile din comunitatea noastra si alte semnale pentru a trimite anumite articole catre aceste organizatii. Daca organizatiile de fact-checking stabilesc ca o anumita stire este falsa, atunci aceasta va fi marcata ca stire disputata si vom avea un link spre un articol care explica de ce stirea respectiva nu este corecta", a declarat Adam Mosseri, vicepresedinte la Facebook.

Totusi, Facebook se va asigura ca utilizatorii vor putea, in continuare, sa posteze ceea ce doresc.

"Dar utilizatorul va observa o avertizare legata de acea poveste disputata atunci cand o distribui", a explicat Mosseri.

De asemenea, aceste stiri disputate vor aparea mai jos in cronologia utilizatorului, iar de acest lucru se va asigura algoritmul dezvoltat de Facebook.