Ministrul german al Apararii Ursula von der Leyen a provocat indignare in Arabia Saudita, unde a refuzat sa poarte un hijab in timpul unei vizite oficiale, dupa ce Merkel a indemnat la interzicerea purtarii valului islamic in Germania, relateaza The Sun, citat de News.ro.

Ursula von der Leyen nu a purtat hijab in Arabaia SauditaFoto: Captura YouTube

Von der Leyen si membre ale echipei sale nu au purtat valul, in pofida faptului ca ministrul afirma ca respecta Arabia Saudita si traditiile ei.

Decizia de a nu purta un hijab in timpul unei intalniri cu printul mostenitor Mohammed bin Salman al Saud nu a fost primita tocmai calduros de sauditi, care si-au exprimat nemultumirea pe Twitter, potrivit Express.

"Ministrul german al Apararii nu a purtat deliberat valul saudit. Aceasta este o insulta la adresa Arabiei Saudite", afirma un utilizator pe Twitter.

Potrivit unui ziar iranian, von der Leyen a declarat ca "nicio femeie din delegatia mea nu va fi obligata sa poarte abaya, deoarece dreptul de a-si alege tinuta este un drept impartasit in mod egal de femei si barbati".

Abaya este un fel de roba, purtata de femei in tari musulmane, care acopera intregul corp, cu exceptia capului, picioarelor si mainilor.

"Hijab" este cuvantul folosit pentru a desemna esarfe cu care femei musulmane isi acopra capul.

Vizita a avut loc dupa ce cancelarul german Angela Merkel a indemnat la interzicerea burkai in Germania.

Burka este un val silamic dintr-o singura bucata care acopera fata si corpul si care are o fanta la nivelul ochilor.