Presedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat ca va anula hotararea lui Nicolae Timofti de a-i acorda cetatenia lui Traian Basescu de indata ce va deveni presedinte, informeazaAgora.md.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Procedura de acordare a cetateniei a fost incalcata. Iar asta va sta la baza cererii pentru retragerea acestei cetatenii. Daca Basescu vrea sa devina cetatean al Republicii Moldova, lasa sa o primeasca legal, asa cum se cuvine", a declarat Igor Dodon in cadrul unei emisiuni de la un post televizat.

Dodon a spus ca retragerea cetateniei lui Basescu va fi al doilea lucru pe care il va face ca presedinte, primul fiind demiterea ministrului apararii, Anatol Selaru.

Traian Basescu si sotia sa Maria au depus pe 1 noiembrie juramantul pentru a deveni cetateni moldoveni la ambasada de la Bucuresti a Chisinaului.

Basescu a declarat pes 12 noiembrie, cu o zi inainte de turul doi ale prezidentialelor din tara vecina, ca Igor Dodon, daca va fi ales, va suspenda Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana si implicit dreptul moldovenilor de a circula fara viza in UE.

Fostul sef al statului roman a votat in turul doi al prezidentialelor din Moldova pentru Maia Sandu, "candidatul care, in toata campania, a sustinut ca va mentine drumul european al Republicii Moldova si apropierea de Romania".