27 lideri ai tarilor Uniunii Europene se intalnesc joi fara premierul britanic Theresa May pentru a discuta despre planurile lor de negociere a Brexit-ului. Ei vor lua cina la summitul Consiliului European de la Bruxelles, pe fondul tensiunilor privind iesirea Marii Britanii din UE, scrie BBCNews.

Downing Street a declarat ca doamna May nu a luat in considerare sa fie prezenta la intalnirea de joi seara si a precizat ca va juca un rol important in discutiile cu privire la alte aspecte, cum ar fi Siria.

Liderii UE vor discuta, de asemenea, despre controlul migratiei in masa in Europa, relatia UE cu Ucraina, cooperarea cu NATO si probleme economice.

Marea Britanie urmeaza sa trimita 40 de functionari in Grecia pentru a incerca sa accelereze trierea cererilor de azil ale irakienilor si afganilor, intr-un efort de a-i descuraja pe altii sa vina.

Marea Britanie face presiuni pentru mai multe actiuni la nivelul UE de a combate migratia economica, colaborand cu tari precum Libia si Egipt pentru a le ajuta in controlul frontierelor lor.

Guvernul conservator al Theresei May a promis ca va incepe procedura de "divort" de UE pana la 31 martie 2017.