Adolescentul afgan arestat sub suspiciunea de viol si ucidere a unei femei in sud-vestul Germaniei fusese deja condamnat pentru tentativa de omor in Grecia, potrivit unor informatii citate de BBCNews.

Toata opinia publica din Germania a fost indignata, la inceputul lunii decembrie, cand s-a aflat de uciderea Mariei L, o studenta la Freiburg si care lucra voluntar pentru o organizatie de caritate pentru refugiati.

Un avocat grec a afirmat acum ca tanarul suspectat de uciderea ei a incercat, de asemenea, sa ucida o tanara femeie in Corfu.

El a fost condemant la 10 ani de inchisoare, dar se pare ca a fost eliberat dupa aproximativ 18 luni.

Informatii din Grecia arata ca el a jefuit femeia si a impins-o de la o inaltime de opt metri, si doar pentru ca victima era un alpinist experimentat, a supravietuit, dar a avut leziuni grave. Unele surse au spus ca afganul avea o zvastica tatuata pe bratul stang.

Avocata Maria-Eleni Nikopoulou l-a identificat pe suspectul din Freiburg, Hussein K, din fotografii. "Da, asta e tanarul pe care l-am aparat in 2013, nu am nicio indoiala", a declarat ea agentiei de stiri DPA din Germania.