Seful serviciului de informatii externe al Israelului (Mossad), Yossi Cohen, este in centrul unei anchete in urma acuzatiilor ca ar fi primit de la miliardarul australian James Packer bilete la spectacolele fostei sale logodnice, Mariah Carey, noteaza publicatia Haaretz, care citeaza postul australian Channel 10.

Comisia pentru Servicii Publice verifica acuzatiile conform carora Yossi Cohen ar fi primit gratis de la Packer bilete in valoare de mii de dolari la un concert al divei americane. Postul Channel 10 a mai dezvaluit ca oficialul israelian a fost invitat la apartamentul de lux de la hotelul din Tel Aviv unde era cazat miliardarul australian sau a avut acces neingradit la apartament atunci cand acolo se afla si Yair Netanyahu, fiul premierului Benjamin Netanyahu, potrivit Agerpres.

Comisia va stabili daca darurile oferite de Packer reprezinta favoruri sau beneficii ilegale. Cohen era, in acea perioada, seful Consiliului pentru Securitate Nationala si a devenit intre timp directorul Mossad.

Luna trecuta, Channel 10 a dezvaluit ca oficialul israelian a primit de la Packer sapte bilete la un concert sustinut anul trecut de Mariah Carey. Comisia verifica acum varianta lui Cohen, iar concluziile anchetei vor fi facute publice in curand.

Jurnalistii de la Channel 10 au precizat ca Yossi Cohen nu a raspuns solicitarilor de a comenta acuzatiile care i se aduc. Sursa citata mai arata ca James Packer intentioneaza sa obtina permis de resedinta in Israel.