Regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad reprezinta "raul mai mic in comparatie cu terorismul de factura islamista", a spus miercuri presedintele ceh Milos Zeman, liderul prorus a carui tara este singura din Uniunea Europeana care inca are ambasada la Damasc, transmite AFP, care preia un interviu acordat de Zeman unei publicatii portugheze, citeaza Agerpres.

"Politica nu inseamna sa alegi intre bine si mai bine, ci inseamna sa alegi raul cel mai mic. Consider ca presedintele al-Assad e raul mai mic in comparatie cu terorismul de factura islamista", a spus liderul de la Praga intr-o declaratie citata de agentia portugheza Lusa.

Intrebat despre reluarea violentelor intre fortele loiale regimului de la Damasc si rebelii din Alep, Milos Zeman a subliniat ca "nimeni nu spune ca al-Assad e presedintele ideal, dar trebuie sa vedem si cine face parte din cealalta tabara".

"Asa-zisii liberali sirieni stau in birouri la New York si la Paris, nu ii vedem pe campul de lupta. Acolo ii vedem pe cei din Statul Islamic, pe cei din Al-Qaida si pe alti extremisti islamisti", a adaugat presedintele ceh, pe care criticii il descriu adesea drept populist si care e cunoscut pentru declaratiile antimusulmane.