Mai multi civili blocati in Alep, oras sirian afectat de bombardamente intense, au postat pe platformele de socializare mesaje emotionante in care isi iau ramas bun sau pledeaza pentru o interventie care sa pune capat conflictului.

Omar ArabFoto: Captura Facebook

Ca si in cazul altor conflicte recente, social media ajucat un rol important in felul in care conflictul din Siria este perceput de intreaga lume. Mesajele video si informatii postate de amatori pe Facebook, YouTube si Twitter, au facut ca acesta sa fie unul dintre cele mai documentate conflicte, scrie Daily Mail.

Tabloidul britanic aduna cateva dintre mesajele postate recent de civili sirieni aflati in oras, in conditiile in care acordul de evacuare a civililor si a combatantilor anti-regim a fost suspendat.

Acestia pledeaza pentru o interventie, cer ajutor si spun ca se tem pentru viata lor.

Bombardamente violente zguduiau miercuri Alepul, unde lovituri de artilerie ale regimului vizau ultimele puncte de rezistenta ale rebelilor, transmite corespondentul AFP aflat la fata locului.

Intr-unul dintre clipurile video postate online, Salah Ashkar, solicita o interventie externa pentru incheierea brutalului atac din Alep: "Va rog, nu mai e niciun minut de pierdut. Va rog, va rog, fiti alaturi de Alep".

Activistul Omar Arab a postat un video pe Facebook in care cere ajutor, inainte de a fi intrerupt de sunet de focuri de arma.

Activista Lena Shame spune ca se afla "in mijlocul unui genocid", inainte de a adauga: "Acesta ar putea fi ultimul meu mesaj video".

Profesorul Abdulkafi Alhamdo a postat prin aplicatia de live streaming Periscope un mesaj in care spune ca "multi oameni sunt omorati si lasati pe strada sau in locuintele lor. Nimeni nu ii poate ajuta. Nicio cale, niciun spital, niciun tratament".

Intr-un alt mesaj spune: "Nu am vrut nimic altceva decat libertate. Acestei lumi nu ii place libertatea, se pare".