Coalitia internationala ce lupta impotriva gruparii Stat Islamic a ucis trei lideri ai organizatiei jihadiste "direct implicati in atentate comise in afara (Siriei) si in recrutarea combatantilor straini", in timpul unei lovituri aeriene efectuate pe 4 decembrie la Raqa, in Siria, informeaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Doi dintre acesti lideri ISIS - Salah Gourmat si Sammy Djedou - au ajutat la pregatirea atentatelor din 13 noiembrie 2015, de la Paris", a anuntat marti Pentagonul, intr-un comunicat.

Acesti doi membri ai ISIS erau "asociati apropiati ai lui Abu Muhammad al-Adnani, responsabilul cu coordonarea operatiunilor externe, care a fost ucis in urma unei lovituri aeriene a coalitiei in luna august", a adaugat Pentagonul. Rusia a revendicat si ea moartea acestui lider jihadist.

Cel de-al treilea lider al gruparii ucis de coalitia condusa de SUA la inceputul lunii decembrie este Walid Hamman, insarcinat cu organizarea de atacuri sinucigase si condamnat in contumacie in Belgia pentru o tentativa de atentat in 2015, potrivit Statelor Unite.

Cei trei jihadisti, care lucrau impreuna "pentru a pune la cale atentate in Occident", faceau parte din reteaua responsabilului franco-tunisian al ISIS Boubaker El Hakim. Acesta a fost la randul sau ucis de o lovitura aeriana a coalitiei, pe 16 noiembrie.