Costul programului de avioane de lupta F-35 produse de Lockheed Martin este prea mare, a declarat luni Donald Trump. Presedintele ales a promis ca miliarde dolari "pot si vor fi salvate in ianuarie", scrie Reuters.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

"Costul programului F-35 a iesit de sub control. Miliarde de dolari pot si vor fi salvate la armata (si alte) achizitii dupa 20 ianuarie", a scris Trump pe contul sau de Twitter.

Lockheed a reactionat imediat, aparand aparatul de zbor in fata criticilor lui Trump, scrie AFP.

Jeff Babione, directorul programului F-35, a invocat "tehnologia incredibila" a avionului si efortul considerabil al Lockheed Martin pentru a reduce costurile de constructie si mentenanta.

"Este un aparat de mare valoare si mi-ar face placere sa raspund intrebarilor pe care le-ar putea avea presedintele ales, oricare ar fi ele", a declarat Babione, in Israel, pentru AFP.

Amintim ca, saptamana trecuta, presedintele-ales a cerut saptamana trecuta anularea achizitiei unui nou avion Air Force One de la Boeing afiramnd ca este de-a dreptul "ridicol" si mult prea scump. Actiunile Boeing au scazut pe burse, in urma declaratiei lui Trump.