Peste jumatate dintre germani considera refugiatii si integrarea lor drept cea mai mare problema a Germaniei, arata un sondaj de opinie citat de Reuters, scrie News.ro.

Sondajul realizat de institutul Forschungsgruppe Wahlen pentru postul ZDF arata ca 58% dintre germani considera refugiatii si integrarea cea mai mare problema cu care se confrunta Germania.

Pe de alta parte, 50% dintre persoanele intervievate considera ca sefa Guvernului, Angela Merkel, face o treaba buna in privinta politicii fata de refugiati, in timp ce alte 45% spun ca realizarile sale in acest domeniu sunt "destul de slabe".

Aproape doua treimi dintre nemti sunt ingrijorati ca banii cheltuiti pentru refugiati sunt taiati din alte parti, in timp ce 52% cred ca migratia va duce la o crestere a criminalitatii.

Circa 30% se tem ca valorile culturale si sociale germane sunt in pericol din cauza refugiatilor.

Studiul a fost realizat in perioada 6-8 decembrie, pe un esantion de 1.234 de persoane.

Un numar record de 890.000 de migranti, majoritatea musulmani, din Orientul Mijlociu, Africa si din alte zone au ajuns in Germania, cea mai mare economie din 2015, ceea ce genereaza ingrijorari in legatura cu securitatea si integrarea.

Numarul nou-sositilor a scazut anul acesta. Biroul Federal pentru Migratie si Refugiati (BAMF) a anuntat vineri ca 305.000 de cereri de azil au fost inregistrate in primele 11 luni ale anului 2016. Numai in luna noiembrie au fost inregistrate 26.438 de cereri de azil - o scadere cu 54% fata de noiembrie 2015.