Sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, a anuntat vineri seara, data fiind situatia de la Alep, intentia UE de a adauga pe lista celor vizati de sanctiuni noi nume de indivizi si organizatii apropiate regimului sirian, transmite AFP.

"UE va actiona rapid, potrivit procedurilor stabilite, cu obiectivul de a impune alte masuri restrictive impotriva sirienilor si organizatiilor care sprijina regimul, atat timp cat represiunea continua", a spus ea, potrivit Agerpres.

"De la inceputul ofensivei regimului sirian si aliatilor sai, in special Rusia, intensitatea si forta bombardamentelor aeriene asupra Alepului au provocat numeroase victime in randul civililor si au devastat zone intinse din oras, provocand deteriorarea ingrozitoare a situatiei de acolo", a adaugat Federica Mogherini.

Cele 28 de tari membre ale UE trebuie sa aprobe aceasta decizie si sa stabileasca exact personalitatile si organizatiile vizate de sanctiuni.

La 14 noiembrie, Cei 28 au aprobat o serie de sanctiuni individuale impotriva unor responsabili ai regimului sirian acuzati ca iau parte "la violenta represiune" contra populatiei, vizand de aceasta data 17 ministri si guvernatorul bancii centrale.

A fost o suplimentare a listei personalitatilor regimului Bashar Al-Assad vizate de interdictia de a intra pe teritoriul UE si inghetarea eventualelor bunuri pe care le au in Uniune.

La 27 octombrie au mai fost adaugate zece nume la lista care include in prezent peste 230 de persoane, pe langa cele 69 de entitati - grupuri sau organizatii - afectate de restrictiile in vigoare pana in iunie 2017.

Aceste sanctiuni "individuale" se refera la persoanele considerate "responsabile de represiunea violenta exercitata impotriva populatiei civile din Siria, avand legaturi cu regimul sau oferind sprijinul lor si/sau in asociare cu astfel de persoane".