Grupuri armate ale opozitiei siriene i-au impiedicat pe civili sa paraseasca sectorul de est al orasului Alep (nordul Siriei), mergand chiar pana deschiderea focului de arma asupra oamenilor care fugeau din calea luptelor, a declarat vineri un purtator de cuvant al ONU, citat de France Presse.

"Unii civili care incercau sa fuga sunt aparent blocati de grupuri armate ale opozitiei, in special de Fateh al-Sham, fostul Front Al-Nusra (Al-Qaida in Siria)", a indicat intr-o conferinta de presa purtatorul de cuvant al Inaltului comisariat ONU pentru drepturile omului (UNHCR), Rupert Colville, potrivit Agerpres.

In acelasi timp, ONU este preocupata de informatiile potrivit carora sute de persoane care au fugit din calea luptelor din sectorul de est din Alep au disparut dupa ce au intrat in zonele controlate de regimul sirian, a declarat Colville. "Desi este dificil de verificat faptele intr-o situatie in schimbare si periculoasa, am auzit afirmatii foarte tulburatoare ca sute de oameni au disparut dupa ce au trecut in zonele controlate de guvern", a spus oficialul ONU.

Bombardamentele asupra orasului sirian Alep vor continua atat timp cat vor ramane acolo "banditi", a afirmat vineri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care anuntase in ajun oprirea raidurilor armatei siriene asupra cartierelor controlate de rebeli.

"Dupa o pauza umanitara, loviturile au fost reluate si vor continua atat timp cat vor fi banditi in Alep", a declarat Lavrov la Hamburg (nord), unde participa la reuniunea anuala a ministrilor de externe din tarile membre ale OSCE.