Rusia construieste un complex de 30 mil. dolari pentru rock’n’roll acrobatic, un sport in care fiica presedintelui Vladimir Putin exceleaza, fiind in acelasi timp si vicepresedinte al organizatiei mondiale de profil, noteaza Reuters.

Katerina TikhonovaFoto: Captura YouTube

Centrul Zhavoronki pentru Rock’n’Roll Acrobatic va fi ridicat la marginea vestica a Moscovei cu un cost de 1,9 mld. ruble, potrivit documentelor pentru licitatie disponibile online, bugetul urmand a fi acoperit de consiliul municipal.

Aceasta va fi singura cladire dedicata acestui sport din lume, potrivit organizatiei ce il gestioneaza Confederatia Mondiala Rock’n’Roll (WRRC).

Banii chetuiti altfel depasesc cu mult sumele alocate altor sporturi mai populare in Rusia, precum biatlonul sau tirul cu arcul.

Complexul este construit pentru scoala sportiva si de dans Khamovniki a municipiului Moscova unde Katerina Tikhonova -identificata de Reuters anul trecut drept cea mai mica fiica a lui Putin - s-a antrenat in rock’n’roll acrobatic si institutie pentru care a concurat de mai multe ori pana in 2014.

Tanara de 30 de an este dansatoare de top, vicepresedinte al WRRC si oficial de rang inalt in federatia nationala.

Fostul ei antrenor conduce scoala Khamovniki.

Reuters precizeaza ca nici Tikhonova, nici departamentul pentru sport al Moscovei si nici federatia rusa de profil nu au raspuns solicitarilor repetate de precizari privind proiectul.

Inregistrare cu Katerina Tikhonova intr-o competitie: