Trupele regimului sirian bombardau violent cu artileria, vineri, ultimele cartiere aflate in mainile rebelilor in Alep, in ciuda faptului ca aliatul sau rus a anuntat o stopare a "operatiunilor de lupta" pentru a permite evacuarea a mii de civili, scrie AFP.

Siria - Alep, distrus de razboiFoto: Captura YouTube

In schimb, aviatia a suspendat atacurile, joi seara, asupra acestor cartiere aflate in sudul partii estice a celui de-al doilea oras al tarii.

Regimul Bashar al-Assad a reusit sa cucereasca 85% dintre cartiere controlate de rebeli de la inceputul ofensivei sale lansate in 15 noiembrie cu scopul de a cuceri intregul oras.

Assad a exclus in aceasta saptamana un armistitiu, apreciind ca o victorie in Alep ar fi o etapa cruciala pentru finalul conflictului. Damascul nu a comentat anuntul facut de Moscova.

"Este pur mediatic, este pentru a calma americanii si comunitatea internationala. Dar, pe teren, bombardamentele continua, deoarece regimul nu vrea sa o ofere un respiro rebelilor sau civililor", spune diresctorul ONG-ului Observatorul sirian pentru drepturile omului, Rami Abdel Rahmane.

In ciuda exodului a zeci de mii de civili in fata avansului fortelor pro-guvernamentale, un mare numar de oameni ramane prizonier in cartierele rebele, iar occidentalii si organizatiile internationale nu inceteaza sa acuze o situatie umanitara catastrofala si sa ceara incetarea focului.