Clubul Chapecoense a anuntat, joi, ca si-a modificat emblema, adaugand doua stele in amintirea celor care au murit in accidentul aviatic din Columbia si pentru a marca obtinerea Cupei Americii de Sud, scrie news.ro.

Prima stea, de culoare alba si pusa deasupra emblemei, marcheaza obtinerea trofeului. "Este alba ca semn de pace. Pacea gasita de Campionii nostri Eterni. In plus, simbolizeaza lumina care ne va ghida inainte", se arata intr-un comunicat al gruparii braziliene.

A doua stea, aflat in interiorul emblemei, pe litera F, este "un mod subtil, dar de impact, de a-i eterniza pe cei care si-au dedicat vietile echipei Chapecoense".

Antrenorul formatiei Chapecoense, Caio Junior, si 19 dintre fotbalistii sai au decedat, saptamana trecuta, dupa ce aeronava care ii transporta la Medellin s-a prabusit in apropierea orasului columbian.

Lotul echipei braziliene se indrepta spre Medellin, pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima mansa a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa).

Asociatia sud-americana de fotbal (Conmebol) a anuntat oficial, luni, ca echipa Chapecoense este noua detinatoare a Cupei Americii de Sud. In urma deciziei Conmebol, Chapecoense va evolua in sezonul viitor in Copa Libertadores.