Ministrul de Externe al Estoniei, Sven Mikser, s-a declarat "incurajat" de faptul ca presedintele ales al SUA, Donald Trump, intentioneaza sa mentina angajamentul ferm pentru securitatea europeana, in ciuda comentariilor controversate facute pe parcursul campaniei electorale, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Ministrul a precizat ca inca asteapta ca Trump sa anunte pe cine desemneaza pentru functia de secretar de Stat, dar a aratat ca recentele declaratii facute de Trump si de echipa sa au redus din ingrijorarile pe care republicanul le-a provocat cand, in calitate de candidat la presedintia SUA, a spus ca inainte sa sigure protectia unei tari ar verifica ce contributie aduce in cadrul NATO.

"Deocamdata nu avem imaginea de ansamblu, dar sunt realmente incurajat de tonul pe care viitoarea administratie l-a asumat dupa incheierea alegerilor. In ce priveste angajamentul SUA fata de alianta, va exista o continuitate. Nu am vazut sau auzit nimic care ar sgera o schimbare radicala", a sus oficialul intr-un interviu acordat agentiei Reuters.