Presedintele ales, Donald Trump, va avea aproximativ o sedinta de "inteligenta prezidentiala", numita President's Daily Brief (PDB), pe saptamana, potrivit oficialilor din SUA. Trump va participa la mult mai putine sedinte decat predecesorii sai, informeaza Reuters.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Desi nu sunt obligati sa participle la astfel de sedinte, presedintii alesi in trecut au privit cu bucurie aceasta oportunitate de a participa la President's Daily Brief (PDB).

Nu a fost clar de la inceput de ce Trump a decis sa nu primeasca aceste informatii, disponibile presedintelui Barack Obama, mai des, sau daca acestea au facut vreo diferenta in pregatirea sa prezidentiala.

Trump a cerut cel putin o astfel de informare, a declarat un oficial. Sursa a refuzat sa identifice ce subiecte il intereseaza pe presedintele ales, dar a spus ca pana acum nu au fost incluse Rusia sau Franta.

Guvernatorul din Indiana, Mike Pence, ales de Donald Trump ca si vice-presedinte, a participat la propriul sau PDB cel putin sase zile pe saptamana, au mai adaugat sursele mentionate.

PDB-urile nu sunt obligatorii, insa atitudinea lui Trump fata de acestea a atras critici de la reprezentantul Adan Schiff, de la House Intelligence Committee.

"Este profund ingrijorator ca presedintele ales are timp pentru raliuri, dar nu si pentru aceste informari regulate", a declarant Schiff.