The Guardian si Vice au incheiat un parteneriat care va include stiri care vor fi difuzate in timpul programului de noapte, in SUA si Marea Britanie, informeaza The Guardian.

Parteneriatul - primul de acest fel pe care Vice il incheie cu o alta agentie de presa - va consta intr-o mica echipa de jurnalisti de la The Guardian care se vor baza pe birourile de la Vice, din estul Londrei.

The Guardian va oferi abilitatile jurnalistice, pe cand Vice va contribui cu continutul video distribuit pulicului la nivel mondial.

"Acest parteneriat asigura un test pentru felul in care multi-platforma furnizeaza continutul", a spus Shane Smith, co-fondator si director executiv al companiei-mama Vice, Vice Media.

Parteneriatul va cuprinde rapoarte speciale care vor fi difuzate de Vice, prezentate de reporteri de la The Guardian si incluse in Vice News Tonight.

Vice News Tonight este programul de stiri de noapte al companiei, ce va fi difuzat in SUA si pe canalul Viceland din Marea Britanie.

De asemenea, va include un continut care va rula o serie de documentare si de stiri la HBO si Vice Specials.

"Jurnalismul de la The Guardian nu a fost niciodata mai relevant sau mai dorit", a declarat Katharine Viner, redactor-sef la The Guardian News&Media si editor la The Guardian si Observer.

"Acest parteneriat recunoaste The Guardian si Vice in calitate de pionieri in stiri digitale si subliniaza angajamentul nostru de a utiliza videoclipurile pentru a largi sfera jurnalistica in moduri noi si interesante."

Echipa The Guardian va fi condusa de Mustafa Khalili, editor de multimedia, care va lucra alaturi de producatorii de la Vice News si directori de dezvoltare, pentru a produce continut original.