Un grup format din 37 de senatori din SUA au hotarat sa trimita o scrisoare presedintelui ales, Donald Trump, in care il indeamna sa adopte o atitudine mai dura fata de Rusia, referindu-se la ceea ce ei numesc "teren militar" in Ucraina, informeaza Reuters.

"Avand in vedere agresiunea continua a Rusiei si refuzul treptat de a respecta integritatea teritoriala si dreptul suveran de a-si alege propriul sau destin, vom reinnoi, de asemenea, apelul nostru pentru SUA, pentru a creste sprijinul politic, economic si militar pentru Ucraina", arata scrisoarea.

Scrisoarea, care include unele dintre cele mai importante voci din politica externa, este un indicativ ca parlamentarii se pot afirma asupra unor chestiuni internationale, in cazul in care exista neintelegeri la Casa Alba.

Trump a semnalat in timpul campaniei sale ca ar putea adopta o atitudine mai putin rezervata in relatiile cu Moscova, apreciind in mod repetat conducerea presedintelui rus, Vladimir Putin.

Printre senatorii republicani care au semnat scrisoarea s-au numarat si John McCain, presedinte al Comitetului Serviciilor Armate al Senatului si Lindsey Graham, de la Departamentul de Stat.