Revista Time l-a desemnat miercuri drept "Personalitatea Anului 2016" pe presedintele ales al SUA, Donald Trump, dupa ce acesta a contrazis pronosticurile castigand alegerile prezidentiale americane, anunta AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o foarte, foarte mare onoare", a reactionat in direct la televiziune miliardarul si magnatul imobiliar american, care lasase de inteles ca a fost plasat in fruntea prestigiosului clasament cu cateva minute inainte pe Twitter.

Republicanul apare pe coperta celebrei reviste cu margini rosii sub titlul "Donald Trump, presedintele Statelor dezbinate ale Americii".

"De 90 de ani, desemnam personalitatea care a avut cea mai mare influenta, in bine sau in rau. Deci, va fi in mai bine sau in mai rau? Provocarea pentru Donald Trump e aceea ca tara este in profund dezacord in ce priveste raspunsul", a subliniat redactorul-sef al revistei Time, Nancy Gibbs.

Revista americana ofera aceasta distinctie de "Personalitate a anului" din 1927. Laureatii din anii precedenti au fost frecvent personalitati politice si lideri aflati la putere sau recent alesi.

Anul trecut, "Personalitatea Anului" desemnata de Time a fost cancelarul german Angela Merkel. Actualul presedinte american Barack Obama a fost desemnat in 2008 si 2012. Presedintele rus Vladimir Putin, in 2007.