Un avion pakistanez care transporta 47 de persoane s-a prabusit miercuri, in conditiile in care efectua o cursa intre Chitral, in nordul muntos al tarii, si capitala Islamabad, a anuntat aviatia civila, citata de AFP.

Zborul PK661 al Pakistan International Airline (PIA) s-a prabusit in provincia Khyber Pakhtunkhwa, in nord-vestul pakistanez.

Nicio persoana nu a supravietuit.

Compania aeriana PIA anuntase intr-o prima etapa ca a pierdut contactul cu avionul, un ATR-42.

"Un avion la PIA care transporta 37 de persoane plus echipajul a disparut. Lega Chitral (nord) de capitala Islamabad", precizase Danyal Gilani, purtator de cuvant al Pakistan International Airlines (PIA).

Un ofiter al politiei locale, Saeed Wazir, a declarat la o televiziune ca un avion "s-a prabusit si locuitorii ne spun ca este in flacari. Politia si echipele de salvare sunt pe drum dar nu au ajuns inca la locul accidentului".

Ultimul accident major in Pakistan a avut loc in 2015, cand un elicopter militar s-a prabusit intr-o zona izolata din nordul tarii. Opt persoane au murit atunci, dintre care trei ambasadori.

Cel mai grav accident a avut loc in 2010: un Airbus 321 al companiei private Airblue care asigura o cursa Karachi - Islamabad s-a prabusit cu putin timp inainte de a ateriza in capitala, ucigand 152 de oameni.