Cinci tineri afgani, cu varsta cuprinsa intre 16 si 17 ani, au fost arestati sub acuzatia ca au violat un alt baiat originar din Afganistan, sub amenintarea unui cutit, intr-o zona impadurita dintr-un cartier al orasului suedez Uppsala, scrie thelocal.se.

Victima are sub 15 ani, noteaza cotidianul citat.

Unul dintre tinerii afgani este acuzat si de obstructionarea justitiei si pornografie infantila, fiind suspectat ca a filmat o parte a violului si a amenintat victima ca va posta imaginile pe internet, daca va reclama atacul la politie.

Toti cei cinci afgani neaga acuzatiile. Unul spune ca nu se afla la locul atacului, doi spun ca nu isi mai aduc aminte nimic si alti doi recunosc o parte dintre acuzatii, dar resping acuzatia de viol agravat.

Toti baietii implicati in acest incident, atat atacatorii cat si victima, au ajuns in Suedia ca refugiati si se cunosteau. Deocamdata nu au fost stabilite motivele violului. Agentia de stiri AP afirma ca au venit in Suedia ca minori neinsotiti.

Avocatul unuia dintre minori spune ca acesta nu isi aduce aminte incidentul.

"Nu are nicio amintire, doar fragmente si din acest motiv nu isi poate preciza pozitia", a declarat Stefan Wallin, pentru cotidianul local UNT.

Procesul celor cinci afgani va incepe luni.