Urmand modelul din SUA, unde, in timpul campaniei electorale au aparut multe site-uri de stiri false, exista, in Macedonia, un oras mic unde adolescentii creeaza povesti senzationale pentru a castiga bani, potrivit BBC.

Jurnalistii de la BBC au vorbit cu Goran, un student de 19 ani, care a produs stiri false pro-Trump in timpul campaniei electorale din SUA.

"Americanii iubeau povestile noastre si faceam bani. Cui ii pasa daca sunt adevarate sau nu?", a spus acesta.

Goran a inceput sa publice povesti in vara anului trecut, majoritatea fiind plagiate ale site-uri americane de dreapta. Dupa editarea articolelor, acesta le "ambala" sub un titlu nou, le publica pe Facebook in schimbul unei sume de bani pentru acei americani care l-au sustinut pe Trump si astfel, castiga bani prin prisma publicitatii de pe site.

Se pare ca munca timp de o luna pentru o astfel de falsificare i-a adus lui Goran aproximativ 1.800 de euro, desi acesta sustine ca prietenii sai castigau mii de euro pe zi.

Goran insista asupra faptului ca a renuntat la aceasta practica. Intrebat ce parere are mama lui de activitatile pe care obisnuia sa le aiba, acesta a ras.

"Crezi ca daca copilul tau ar castiga 30.000 de euro pe luna, ar fi vreo problema? Haide, ai fi atat de fericit!"