Spiritul sarbatorilor de iarna se manifesta din plin intr-o biserica din Marea Britanie unde sunt expusi nu mai putin de 1.378 de brazi de Craciun in cadrul unui festival cu traditie. Biserica St Mary's Church din Melton Mowbray din Leicester si-a depasit prin aceasta performanta recordul stabilit anul trecut adaugand colectiei inca 124 de brazi impodobiti, informeaza Xinhua, citata de Agerpres.

Mii de persoane au vizitat in acest weekend biserica pentru a admira expozitia din cadrul festivalului care a inceput sambata si va avea loc pana marti.

Reprezentantii bisericii au descris evenimentul drept cel mai mare Festival de Craciun din Marea Britanie.

Cea mai mare parte a obiectelor din expozitie sunt brazi de Craciun, insa exista si unele exponate neobisnuite, precum o scara impodobita.

Brazii expusi sunt realizati de scoli, comunitati locale, organizatii si companii, iar colectia include si un exponat din Statele Unite, conform BBC.

Unul dintre brazi, decorat dupa o tematica victoriana, a beneficiat de un anturaj pe masura fiind insotit de doi localnici deghizati in regina Victoria si printul Albert, mai arata Xinhua.

Cel mai "trist" exponat din colectie este, insa, cel dedicat locuitorilor din orasul sirian Alep, un brad simplu, nedecorat, fara beteala sau globuri.

Potrivit organizatorului evenimentului, Ian Neal, prima editie a acestui festival a avut loc in urma cu 14 ani, cu doar 100 de brazi de Craciun. ''Evenimentul este realizat de un comitet si de un grup de voluntari dedicati care isi rup din timpul lor si muncesc din greu ore in sir pentru a se asigura ca festivalul este un mare succes'', a spus acesta.

La editia de anul trecut a festivalului s-au strans 20.000 de lire pentru actiuni de binefacere, mai arata BBC.

Biserica St Mary's Church dateaza din 1170, aceasta fiind extinsa ulterior in secolele al XIII-lea si al XIV-lea. Astazi, cladirea este considerata una dintre cele mai frumoase biserici din tinutul Leicestershire, iar incepand din ianuarie va intra in renovare.