Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a extins cautarea de candidati pentru ocuparea functiei de secretar de Stat in administratia sa, a anuntat, duminica, purtatoarea de cuvant a echipei sale de tranzitie, Kellyanne Conway, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres. "Cautarea s-a extins pentru ca, pana la acest moment, nu exista o lista definitiva de finalisti si, la inceputul acestei saptamani, vor fi intalniri cu mai multi candidati", le-a spus Conway jurnalistilor, in Turnul Trump din New York.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Saptamana trecuta, echipa de tranzitie a precizat ca pe lista redusa se aflau patru nume, inclusiv Mitt Romney, ex-guvernator de Massachusetts, care a luptat impotriva lui Trump pentru nominalizarea republicana, in cadrul alegerilor primare.

Conway a admis duminica existenta acum a "mai mult de patru" nume pe lista, dupa care a amintit ca alegerea viitorul responsabil al diplomatiei Statelor Unite este "foarte importanta", de aceea neputand fi grabita.

Purtatoarea de cuvant a insistat ca exista multe persoane calificate pentru acest post si a explicat ca unele dintre acestea nu doreau sa-si abandoneze "posturile lucrative" in sectorul privat, dar acum au exprimat interes pentru "a intra in Guvern" si servi tara.

Alte trei nume care se aflau pe lista erau ex-primarul New Yorkului, Rudolph Giuliani, generalul in rezerva David Petraeus si senatorul republican Bob Corker, presedinte al Comisiei de Politica Externa a Senatului.

In ultimele zile, s-a vorbit de asemenea de fostul guvernator de Utah, Jon Huntsman, un veteran lider republican care a fost ambasador in China, dar purtatoarea de cuvant a echipei de tranzitie a evitat duminica sa confirme daca acesta este unul dintre candidati.

Tot duminica, viitorul sef de cabinet de la Casa Alba in administratia Trump, Reince Priebus, a declarat ca "ia un pic mai mult timp decat s-a prevazut" respectiva cautare a candidatului pentru Departementul de Stat.

"Si cred ca este bine. Nu totul trebuie sa se intample in acelasi timp. (Trump) si-a luat un timp pentru a putea lua o decizie inteligenta si vom vedea cum se va termina procesul", a spus Priebus, intr-un interviu pentru canalul CBS.