Un tanar solicitant de azil din Afganistan, in varsta de 17 ani, a fost arestat sub acuzatia ca a violat si ucis o studenta de 19 ani, au anuntat sambata politia si parchetul din Freiburg, in sud-vestul Germaniei, scrie AFP.

Adolescentul a fost retinut vineri dupa-amiaza, in conditiile in care ADN-ul sau au fost regasit la locul crimei si pe baza probelor furnizate de camerele de luat vederi.

Tanarul, care nu a declarat nimic anchetatorilor, a ajuns in Germania in 2015, neinsotit de nimeni, si a fost dat in sarcina unei familii.

Cadavrul tinerei studente la medicina a fost gasit in 16 octombrie pe malul raului Dreisam, in Freiburg. Potrivit autopsiei, aceasta a murit inecata.

Ea participase la o petrecere studenteasca si se intorcea acasa cu bicicleta. Cadavrul sau a fost descoperit cateva ore mai tarziu.

Aceasta crima, care ocupa un loc important in toata presa germana, a fost urmat de uciderea unei alte tinere femei, in aceeasi zona: o 10 noiembrie, o tanara de 27 de ani a fost gasita moarta, dupa ce fusese violata, intr-o padure din Endingen, in apropiere de Freiburg.

Anchetatorii nu au stabilit pana in prezent o legatura intre cele doua crime.

Arestarea tanarului afgan era intens comentata sambata dupa-amiaza pe retelele sociale, unii internauti multumindu-i ironic cancelarului Angela Merkel pentru politica sa de deschidere fata de migranti.