Jeremy Clarkson a sarnit un nou scandal, in cel mai recent episod din noul sau show The Grand Tour, dupa ce a aparut pe scena conducand o "masina fara sofer" care in realitate era pusa in miscare de un roman care dadea din pedale, potrivit unui articol publicat de publicatia Daily Star.

HotNews.roFoto: Hotnews

Celebrul prezentator, concediat recent de la BBC dupa ce si-a lovit un fost coleg, pretinde in acest episod ca reuseste sa conduca vehiculul construit de el - in realitate o fosa septica veche - prin intermediul telefonului mobil.

Jeremy Clarkson, care nu este la primul derapaj in ceea ce priveste astfel de actiuni, dupa ce in trecut a facut remarci jignitoare la adresa tiganilor sau a asiaticilor, pretinde ca in acest fel le reda romanilor "demnitatea".

"Ofer locuri de munca pentru nou-venitii in tara. Google foloseste electronica pentru a lasa oamenii fara locuri de munca - asta ii da un loc de munca, ii da demnitate".

Clarkson incheie: "Inginerie britanica, doamnelor si domnilor - cu componente romanesti".

Scena nu a ramas netaxata de ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache, care acuza "sterotipuri fascistoide".

Iata reactia lui Dan Mihalache, postata pe contul sau de Facebook:

"Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare ca Jeremy Clarkson nu a invatat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tusa si revine in forta cu acelasi comportament. Pentru unii experienta nu echivaleaza cu acumularea de intelepciune. Dar, daca putem sa intelegem frustrarile personale ale unora, nu mai putem intelege cand astfel de comportamente sunt tolerate de redactori si de public. Este regretabil ca astfel de derapaje continua sa apara in spatiul mediatic din Marea Britanie, cu atat mai mult cu cat relatia reala dintre cele doua state este de buna cooperare, inclusiv pentru prevenirea si combaterea sclaviei moderne. Ambasada Romaniei la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune".