Guvernele care nu sunt in stare sa inteleaga faptul ca oamenii se opun migratiei vor fi in cele din urma inlaturate de la putere, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, informeaza agentia MTI, preluata de Agerpres.

Viktor Orban (foto arhiva)Foto: Comisia Europeana

'Aceasta se intampla acum in Europa, pas cu pas. De fapt, la fel s-a intamplat si in Statele Unite', a declarat Orban la postul public de radio, referindu-se la alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA.

Totodata, Viktor Orban a salutat o decizie de miercuri a Curtii Constitutionale, potrivit careia poate revizui masurile Uniunii Europene pentru a evalua daca acestea incalca suveranitatea Ungariei sau aduc atingere identitatii sale. Orban a spus ca decizia curtii ii va fi de 'imens ajutor' in 'lupta cu Bruxellesul' pe tema migratiei.

Curtea Constitutionala a decis transant ca, pornind de la Constitutie, guvernul are dreptul si obligatia sa protejeze identitatea nationala si constitutionala a tarii si interesele de baza, a spus Orban. 'Nimeni in afara de noi nu poate decide alaturi de cine (dorim) sa traim', a mai declarat prim-ministrul ungar.