Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat miercuri intr-un mesaj pe Twitter ca renunta in totalitate la afacerile reunite sub imperiul care ii poarta numele, pentru a evita eventuale conflicte de interese si pentru a se putea dedica in totalitate guvernarii Americii, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trump a precizat ca procedurile birocratice au inceput deja si a adaugat ca va sustine o ampla conferinta de presa in data de 15 decembrie, la New York, pentru a detalia ce se va intampla cu afacerile si proprietatile sale. La conferinta vor lua parte si ceilalti membri ai familiei Trump, noteaza Reuters.

Presedintele ales a subliniat ca legea nu il obliga sa renunte la afacerile pe care le detine. El a adaugat insa ca "este important pentru imaginea de presedinte sa nu fiu in absolut niciun fel in vreun conflict de interese cu diversele mele afaceri".

"Prin urmare, se lucreaza acum la actele necesare pentru a ma scoate complet din zona de afaceri. Presedintia este, de departe, mult mai importanta!", a spus Trump.