Migrantii au dat foc in tabara de refugiati de la Moria, in noaptea de joi spre vineri, pe insula greaca Lesbos, dupa moartea unei femei si a unui copil in incendiul cortului lor, a facut cunoscut o sursa din cadrul politiei, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Femeia de 66 de ani care gatea mancare in cort si-a pierdut viata in explozia unei butelii cu gaz declansand un incendiu.

Un copil de sase ani care se afla in fata cortului, grav ranit in incendiu, a incetat din viata in urma ranilor. Mama lui si un doilea copil in varsta de patru ani care se aflau, de asemenea, in fata cortului au fost internati in spital cu rani grave, potrivit aceleiasi surse.

Dupa aceasta tragedie, refugiatii au dat foc in tabara, provocand importante pagube materiale, potrivit primelor informatii ale politiei.

Intre refugiati si fortele de ordine au avut loc confruntari in cursul carora sase migranti au fost raniti, a adaugat sursa.

Unii refugiati au parasit tabara, insa au revenit cateva ore mai tarziu dupa ce incendiul a fost stins.

"Situatia se calmeaza treptat", a declarat o sursa din cadrul politiei.

Incidentele au fost frecvente in ultimele luni in taberele de refugiati de pe insulele Greciei din Marea Egee unde sunt inghesuiti aproape 16.000 de migranti in 7.500 de locuri.

In septembrie, la Moria au avut loc incidente grave, cand o parte a taberei a fost distrusa de un incendiu criminal care a facut ca toti cei 5.000 de migranti sa fuga in noapte, inainte de a se intoarce a doua zi.

Vineri, un sirian a fost ranit la cap de o piatra aruncata de un necunoscut pe Insula Chios, unde timp de trei zile au izbucnit intre refugiati si localnici. Politia a arestat cel putin trei migranti.

Refugiatii sunt blocati pe insulele elene dupa inchiderea frontierelor in Europa si acordul dintre UE si Turcia in baza caruia migrantii urmeaza sa fie trimisi inapoi in Turcia. Pentru a evita aceasta perspectiva, majoritatea acestora au cerut azil in Grecia, o procedura foarte indelungata.